85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Author archive: Board

Në datën 29 janar 2017, në ambientet e Oakwood Village Library në Toronto, u mblodh Asambleja Zgjedhore e Anëtarëve të SHBSHK-së.  Në të merrnin pjesë anëtarë e aktivistë te shoqatës, anëtarë të këshillit të nderit, anëtarë të bordit drejtues etj. Mbledhja u hap nga Sekretari i përgjithshëm i shoqatës , Z. Flamur Selmani, i cili…

Në 20 janar 2017, kur shumica e botës ishte përqëndruar në përurimin e Presidentit të Amerikës, në komunitetin shqiptar të Torontos perdja e një lajmi mortor ra butë, heshtur, prerë, duke mbajtur pezull frymët e njerëzve: Meshan Çini na la….Kaq mjaftoi që nëpër banka, zyra luksoze korporatash, laboratore, universitete, ministrira, biznese, bashki, trena, taxi, aeroporte,…

Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze duke falenderuar të gjithë antarët e saj, vullnetarët dhe të gjithë Komunitetin Shqiptar për kontributin e tyre të çmuar në forcimin e Shoqatës sonë të përbashkët njofton si me poshtë:   Në përputhje me Nenin 6.4(a)(b)(c) të Statutit të Shoqatës më datë 29 Janar, 2017 në orën 11:30 am -3:30 pm…

Gjate datave 18-20 nëntor 2016 u mbajt në Tiranë Samiti i Parë i Disaporës Shqiptare, i organizuar nga Qeveria Shqiptare, me pjesëmarrjen e mbi 1000 të ftuarve nga diaspora shqiptare e më se 40 vendeve tı botës. Komuniteti shqiptar i Kanadasë u perfaqësua në këtë samit nga një delegacion i zgjeruar me veprimtarë te komunitetit,…

Në datat 18-20 Nëntor 2016, u mbajt në Tiranë Samiti i Parë i Diasporës Shqiptare, nën kujdesin e Qeverisë së Republikës së Shqipërisë. Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro Kanadeze u perfaqësua me Presidentin, z. Ramazan Këllezi dhe Presidenten e Nderit, Dr. Ruki Kondaj. Gjatë ditëve të qëndrimit ne atdhe, dy perfaqësuesit e shoqatës u bëne pjesë…

Më datë 3 nëntor, 2016, në Parlamentin e Ontarios, nën drejtimin e Dr.Ruki Kondaj, kryetare e grupit të Trashëgimisë dhe Presidente Nderi e SHBSHK, lobuese e ligjit pranë parlamentit, dhe në bashkëpunim të ngushtë me bordin e SHBSHK drejtuar nga Presidenti Ramazan Këllezi, anëtar i hershëm i këtij grupi, u festua për të katërten herë…

Ishte data 6 Tetor e kёtij viti, kur Cheryl Xavier mё dёrgoi njё mesazh, ku mё bёnte tё ditur se “Hytbi Tarelli ishte sёmurё”. Megjithёse i zёnё me punёt e ditёs, e ndjeja mungesёn e tij tё pazakonshme. Nuk do tё kalonte muaji dhe Hytbiu do tё kthehej njёherё nga “Albany Pizza” pёr tё mё…

Më 17 Tetor, 2016, në ambientet e Isabel Bader Thetre në Toronto, u mbajt sesioni i 42-të i çmimeve të Trashëgimisë së Torontos, organizuar nga Heritage Toronto në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit.   Ky aktivitet i përvitshëm i shërben promovimit te vlerave të trashegimise ne qytetin e Torontos dhe shpall fituesit e previtshem te cmimeve…

Shoqatёs Bashkёsia Shqiptaro Kanadeze Toronto Presidentit Z. Ramazan Kёllezi Presidentes sё Nderit Dr. Ruki Kondaj Bordit Drejtues tё Shoqatёs Tё gjithё anёtarёve tё Shoqatёs     Mendova qё nё krye tё falenderoja pёr mikёpritjen dhe organizimin e takimit tim me shoqatёn e shqiptarёve tё Torontos. Arёsyeja, mendoj, e suksesit tё atij takimi qёndron jo vetёm…

Menu