85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Author archive: Board

“By blood, I am Albanian. By citizenship, an Indian. By faith, I am a Catholic nun. As to my calling, I belong to the world. As to my heart, I belong entirely to the Heart of Jesus…” Me këto fjalë të Shën Terezës u çel koncerti festiv i organizuar nga Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze si…

Ditën e diel, më datë 18 shtator 2016,  në mjediset e një nga bibliotekave të Torontos, në 145 Annette Street, me një audiencë shumë të zgjedhur, dashamirës e miq te autorit, u promovua iibri ”Magjia e Rilindjes Kombëtare”, i Prof. Albert Frashërit, me banim në Itali, organizuar nga Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro Kanadeze (SHBSHK), Pasqyra Shqiptare…

Më 13 Shtator në ambientet e Credit Valley Golf and Country Club, Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro Kanadeze (SHBSHK) në bashkëpunim me Ambasadën e Kosovës në Otavë organizoi një pritje për nder të Presidentit të Republikës së Kosovës.Sh.T.Z.Hashim Thaçi, pjesëmarrës në Forumin Ekonomik në Toronto.Morën pjesë personalitete politike nga Ontario si ministre e Emigracionit dhe Nënështetësisë…

Më datën 4 shtator 2016, selinë e Shoqatës së Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze e vizitoi  z. Ermal Muça, Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Ottawa, së bashku me pjesëtarë të stafit të ambasadës. Ambasadori u prit në mjediset e zyrave të shoqatës nga z. Ramazan Këllezi, President i Shoqatës, Dr. Ruki Kondaj, Presidente Nderi dhe anëtarë të…

Ne daten 8 maj 2016 me iniciativen e Presidentes se Nderit te shoqates Dr. Ruki Kondaj, ne ambientet e LeRoyal & Lounge ne Mississauga u promovuan dy dokumentaret  e pare per Shoqaten Nene Tereza dhe i dyti per maskaren me te madhe te Kosoves, me autoresi te Dr. Nusret Pllanes dhe regjisorit te mirenjohur Luan…

Toronto, Kanada – 8 Maj 2016 Më 8 maj 2016, me iniciativën e Presidentes së Nderit të kësaj Shoqate, Dr. Ruki Kondaj, në ambientet e Le Royal & Lounge në Mississauga, u promovuan dy dokumentarë me autorësi të Prof. Nusret Pllanës dhe regjisorit të mirënjohur Luan Kryeziu, i pari për Shoqatën “Nëna Terezë” dhe i…

Festimet e 102-vjetorit të Pavarësisë në Toronto

Muaji nëntor ka qenë dhe do të mbetet Muaji i Shqiptarëve pasi në këtë muaj ata festojnë Ditën e Pavarësisë në të gjithë botën. Këtij riti domethënës nuk i anashkalon as komuniteti shqiptar në Toronto e Kanada kur shqiptarët mblidhen dhe festojnë së bashku ditën më të shtrenjtë për ne, Ditën e Pavarësisë që shënon…

Pikniku tradicional veror i Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze Toronto

Edhe pse në orët e para të mëngjezit, qielli i Torontos ishte i vrenjtur e më pas ra edhe një shi i cili u duk sikur do ti prishte planet dhe gëzimet e një dite feste në park, si për mrekulli pas dy orësh qielli u bë përsëri blu i kthjellët dhe dielli filloi të…

Menu