85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Category archive: Lajmërime

SHOQATA E BASHKESISE SHQIPATRO KANADEZE TORONTO NE BASHKEPUNIM ME SHOQATAT E SHQIPTAREVE TE HAMILTONIT,  SHOQATA ILIRIA LONDON, SHOQATA SAN TOMAS DHE SHOQATA KOSOVA TORONTO MANIFESTOJNE SEBASHKU PER TE DREJTAT E SHQIPTAREVE NE MAQEDONI Duke ndjekur me shqetësim të madh protestat e mijëra shqiptarëve në Shkup, kryeqëndër e shtetit të Maqedonisë, kundër dënimit të 6 shqiptarëve…

Nga Fatmir Terziu Gjergj Kastrioti, Skënderbeu, ka ardhur e ka ikur mes nesh në forma e mënyra të ndryshme. Herë me kalë, e herë me këmbë, herë me shpatë e herë me muskuj, herë me fjalë e herë me heshtje, herë me fitore e herë me dhimbje, herë me dashuri e herë me hidhërim, herë…

Masakrat greke, ja çfarë ndodhi në Çamëri Masakra më e egër ndaj shqiptarëve myslimanë u bë në zonën e Paramithisë më 27 qershor 1944 nga ushtarët greke që nuk bënin më pjesë në formacionet ushtarake. Forcat e Ligës Republikane Greke (EDES) të gjeneralit Zervas hynë në qytet dhe vranë rreth 600 shqiptarë myslimanë, burra, gra…

Promovim libri në Toronto: Mustafë Ismaili

Në praninë e disa krijuesve, miqve të librit, kritikëve letrarë, publicistëve dhe një numri dashamirësish të fjalës së bukur artistike, më 13 prill në zyrën e Shoqatës së Bashkësisë Shqitaro-Kanadeze të Torontos u promovuan dy libra të shkrimtarit Mustafë Ismaili: “Jeta ka një kahe”, vëllim poetik, dhe romani “Rruga pa adresë”, të dy botuar gjatë…

Agako Nouch appointed Vice President of Sales Hub North America Volvo Construction Equipment

Agako Nouch has been appointed Vice President – Sales Hub North America. He will be responsible to provide leadership and coordination of all commercial aspects of the North American sales function. In addition, the role will be responsible for developing and implementing the sales strategy, as well as monitoring and analyzing sales activity against goals…

Votoni z. Tefik Abdullai, kandidat i parlamentit <br>të Maqedonisë për diasporën në SHBA e Kanada

SHBSHK në takimin vjetor më 30 mars 2014, datë që  përkonte  me afatin e fundit të rregjistrimeve të shqiptarëve të Maqedonisë për zgjedhjet 2014, njoftoi të gjithë anëtarët për kandidimin e z. Tefik Abdullai si deputet në parlamentin e Maqedonisë, një përfaqësues i denjë i diasporës shqiptare për Amerikën dhe Kanadanë. Z. Tefik Abdullai ka…

MPP Laura Albanese viziton zyrat e Shoqatës

Në datën 21 shkurt 2014 në mjediset e reja të Shoqatës u organizua një takim me znj. Laura Albanese MPP në York-South Weston. Dr. Ruki Kondaj i uroi mirëseardhjen dhe e falenderoi znj. Albanese për iniciativën dhe realizimin e këtij takimi. Ajo bëri një prezantim të shpejtë të aktivitetit, misionit e vizionit të shoqatës së…

Menu