85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Category archive: Lajmërime

Gëzuar Lirinë, gëzuar Pavarësinë, gëzuar 5 vjetorin Kosovë!

SHBSHK u përcjell mijëra shqiptarëve që jetojnë në Toronto e rrethinat urimet më të mira që burojnë nga zemra në këtë ditë të shënuar të 5 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Kosova (historikisht Dardania, zyrtarisht Republika e Kosovës, është tashmë vend i pavarur në Evropën Juglindore. Me shpalljen e pavarësisë më 2008, Republika e Kosovës…

New Committee Holds Its First Meeting

Just two weeks after being elected, the new executive committee held its first meeting on February 9, 2013. One of the main tasks was to delegate new members to the positions as laid out in the constitutional structure of the Association. The following positions were assigned: President, Dr. Ruki Kondaj Vice President, Xhemail Agaj Secretary,…

The Albanian-Canadian Community Association of Toronto Holds Election

Last month the Albanian-Canadian Community Association of Toronto held its elections at the Oakwood Village Public Library in Toronto on Sunday January 27, 2013, and wow – what an incredible turn out with over 80 verified members. The event included honorary members of the board, the current executive committee at the time, new candidates for…

U kryen zgjedhjet për kryesinë e re të Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze Toronto

Në datën 27 janar 2013, në mjediset e Oakwood Village Library Art Centre u krye proçesi për zgjedhjen e kryesisë së re të Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Toronto, në përputhje me statutin e miratuar në 17 Maj 2012. Për të përmirësuar punën, ndryshe nga më parë, u vendos që zgjedhjet për kryesinë të kryhen në fundin…

Dr. Ruki Kondaj dhe z. Fatos Prishtina nderohen me medaljen <br>Queen Elizabeth II Diamond Jubilee

Duke nderuar jo vetëm një person, por duke treguar vëmendje për të gjithë shqiptarët me banim në Kanada, Governatori i përgjithshëm i Kanadasë vlerësoi me medaljen Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Award, në 60 vjetorin e hypjes së mbretëreshës në fronin mbretëror, presidenten e Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Toronto, Dr. Ruki Kondaj. Motivacioni i këtij vlerësimi…

Shoqata Shqiptaro-Kanadeze pranohet në rrjetin CEEC

Nga e majta: presidentët e komunitetit të Letonisë, të Ukrainës, Prof. Bukuroshi, Dr. Kondaj, presidentët e komunitetit të Hungarisë, të Polonisë, të Çekisë, të Lituanisë dhe të Estonisë, njëkohësisht edhe president i CEEC 4 gushti është një ngjarje e rëndësishme për Shoqatën Shqiptato-Kanadeze në Toronto sepse ajo u pranua për herë të parë në një…

Menu