85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Date archive: September 2010

SHBSHK-ja në Bazën “Borden” me ushtarakët shqiptarë

Dita e prezantimit të vendeve të origjinës së studentëve ushtarakë në bazën kanadeze të NATO-s “Borden” në qytetin Barry (ON) organizohet në mënyrë të veçantë çdo vitë. Ky ka qënë një rast i mirë që edhe Shoqata Shqiptaro-Kanadeze e Torontos të japë kontributin e saj duke prezantuar kulturën, traditën dhe kuzhinën e pasur shqiptare. Kësaj…

Festimi i Nënë Terezës në shkollën kanadeze, Markham

Me 23 Shtator 2010, në shkollën “Mother Teresa Catholic School” në Markham, u festua me madhështi 100 vjetori i lindjes së Nënë Terezës. Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze në Toronto bashkëpunoi shumë ngushtë me shkollën kanadeze për realizimin e kësaj ceremonie të bukur festive. Veprimtarinë e nderuan me pjesëmarrjen e tyre Z. Besnik Konçi, Ambasadori i…

Më 22 shtator 2010, me ftesë të z. Ekrem Bardha, konsull nderi i Shqipërisë në Michigan, edhe një përfaqësi e Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze Toronto e përbërë nga kryetarja e Shoqatës Dr. Ruki Kondaj dhe anëtari i kryesisë z. Ylli Loci, mori pjesë në takimin e zgjeruar të gjithë shoqatave shqiptare të Amerikës me presidentin e Republikës…

Piktura Pema e jetës dërgohet nga Toronto në Vatikan

DHURATA E ÇMUAR “PEMA E JETËS” I DËRGOHET PAPËS NË ROMË NGA SHOQATA SHQIPTARO-KANADEZE NË TORONTO Më 10 shtator, një grup i Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Toronto i përbërë nga Dr. Ruki Kondaj, Prof. Kristian Bukuroshi, anëtar i këshillit të nderit të shoqatës dhe artisti i njohur Ilir Fico udhëtuan drejt Ottawës me një mision të…

Menu