85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Date archive: March 2013

Festimi i Novruzit (Pranverës) <br>së bashku me komunitetet e tjera në Toronto

Me datën 24 mars, në mjediset e Nile Academy u zhvillua Festivali i Novruzit për kremtimin e ditës së parë të pranverës ku morën pjesë mbi dhjetë vende të kulturave të ndryshme. Aktiviteti u organizua nga Shoqata e Miqësisë Turko-Kanadeze. Në këtë aktivitet mori pjesë edhe komuniteti shqiptar nëpërmjet një grupi nga SHBSHK-Toronto dhe Shoqata…

Takim me shkrimtarin shqiptaro-kanadez Kristaq Turtulli

Të shtunën më 23 mars 2013, një grup artdashësish në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptaro-Kanadeze në Toronto, organizuan një takim tematiko-letrar me shkrimtarin shqiptaro-kanadez Kristaq Turtulli. Z. Turtulli është një nga krijuesit më prodhimtarë që jetojnë në Kanada, i cili vitin e kaluar botoi librin me titull Tulipani i Koresë. Ky është vëllimi i dytë i…

Dr. Ruki Kondaj merr pjesë në një takim në bashkinë Pickering

Më datën 17 mars dr. Kondaj, Presidente e Shoqatës Shqiptaro Kanadeze Toronto u ftua nga Bashkia e komunës Pickering  dhe kordinatorja Shashi Bahtia për rajonin Durham së bashku me drejtues të tjerë të grupeve  multukulturore në kuadër të lidhjes së marrvëshjes Kanada-Kore. Përveç përfaqësuesve shtetërorë dhe parlamentarëve të shumtë që nga Claringotn e deri në…

Promovimi i librave të Luan Starovës, shkrimtar, poet dhe diplomat shqiptar në Maqedoni

Mё datën 3 mars nё mjediset e North York Library me ftesё tё znj. Christina E. Kramer, profesoreshë e gjuhёve dhe letërsisë sllave nё Universitetin e Torontos dhe pёrkthyese e librave tё Luan Starovës, shkrimtar shqiptar nё Maqedoni, poet dhe diplomat. Ai është njё nga shkrimtarët me numrin mё tё lartё tё botimeve nё botё….

Menu