85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Date archive: June 2013

Në piknikun tradicional të Shoqatës shqiptare St. Thomas-London

Me datёn 30 qershor 2013, me ftesё tё shoqatave simotra nё London e St.Thomas, njё pёrfaqёsi e shoqatёs kryesuar nga dr. Ruki Kondaj, presidente, dhe znj. Irma Luli, sekretare, morёn pjesё nё piknikun e përvitshёm nё klubin e shoqatёs sё St. Thomas. Merrte pjesё edhe anëtari i Kёshillit tё Nderit tё shoqatёs sonë z.Iljaz Loku…

Përparim Kapllani: "The Last Will" <br>(Amaneti i fundit) një roman i ri <br>në përvjetorin e masakrave të Çamërisë

Më 27 qershor 2013, nё mjediset e lokalit Albany Pizza, pikёrisht nё ditёn e genocidit çam u bë promovimi i librit më të ri “The Last Will” i z. Pёrparim Kapllani, shkrimtar e gazetar shqiptaro-kanadez. Edhe pse kjo vepër është thurur si roman, ajo bazohet plotësisht në ngjarje reale e të jetuara. Në takim merrnin…

GJENOCIDI GREK MBI ÇAMËRINË, PENGU I EUROPËS

Çdo vit që kalon nga ai 27 qershor 1944, e bën më të qartë atë çfarë ka ndodhur në tokën e Çamërisë, por edhe qartëson përse u hesht dhe përse vazhdon të mos vihet dorë mbi një padrejtësi çnjerëzore me emrin “gjenocid”. Edhe pse i pranuar nga vetë dëshmitarët okularë dhe komisioni i ngritur miks…

Koncert i përbashkët i klasave shqipe me Shoqatën Shqiptaro-Kanadeze

Mё datёn 15 qershor 2013, nё Portage Trail Middle School, ku zhvillon mësimin njera nga klasat e gjuhёs shqipe, u organizua njё veprimtari e pёrbashkёt me rastin e pёrfundimit tё vitit shkollor. Gjuha e bukur shqipe mësohet në 5 klasa të qytetit, program ky i miratuar prej vitesh nё disa shkolla të Toronto District School…

Përfaqësues të SHBSHK-së të ftuar në Parlamentin e Ontarios

Mё datёn 3 Qershor 2013 nё ambientet e Parlamentit tё Ontarios u organizua njё pritje nga Anatolian Heritage Federation, Turqi. Nё kёtё pritje merrnin pjesё personalitete tё Parlamentit tё Ontarios, MPPs, Ministri me origjine turke pёr Research and Development nё qeverinё e Ontarios z.Reza Moridi, ministra tё tjerё, spikeri i parlamentit tё ontarios, Konsulli i…

Menu