85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461
Contact info
85 Ingram Drive,Toronto ON, M6M 2L7(647) 955-7461

Date archive: June 2014

Masakrat greke, ja çfarë ndodhi në Çamëri Masakra më e egër ndaj shqiptarëve myslimanë u bë në zonën e Paramithisë më 27 qershor 1944 nga ushtarët greke që nuk bënin më pjesë në formacionet ushtarake. Forcat e Ligës Republikane Greke (EDES) të gjeneralit Zervas hynë në qytet dhe vranë rreth 600 shqiptarë myslimanë, burra, gra…

Reportazh nga Avdulla Kënaçi Të njëqindepesëdhjetë shqiptarët që kishin mbushur sallen “Cabotto” në një nga blloqet e banimit në Toronto, sa nisi melodia e Hymnit te Flamurit, u ngritën vrik më këmbë duke kënduar me mallëngjim të patreguar. Larg Atdheut, një oqean kapërcyer, Hymni Kombëtar mbart një emocion tjetër, një përqasje ndryshe. Në kumbimin dhe…

Menu