Lajmërime

Zj. Karen Bennett, koleksioniste, i dhuron SHBSHK-se kostume popullore shqiptare dhe libra mbi kostumografine – Shtator 2018

Pak kohe me pare, shoqaten e kontaktoi Zonja Karen Bennett, me banim ne Toronto, e cila prej me se 30 vjetesh mbledh dhe ruan kostume popullore  si edhe objekte te tjera folklorike nga treva te ndryshme te Ballkanit e midis tyre shume kostume nga Shqiperia e Kosova.

Zonja Bennett shprehu deshiren ti dhuronte shoqates sone nje pjese te koleksionit te saj, disa kostume popullore dhe libra mbi kostumografine shqiptare. Me poshte disa foto nga kostumet e dhuruara qe tashme do te jene pjese e trashegimise se Shoqates.

SHBSHK falenderon Zj. Bennett per dhuraten e cmuar dhe perpjekjet e saj ne mbledhjen e ruajtjen e trashegimise kulturore shqiptare.

IMG_1914

IMG_1929 IMG_1931 IMG_1930 IMG_1929 - Copy IMG_1928 IMG_1927 IMG_1926 IMG_1925

 

Comments Off on Zj. Karen Bennett, koleksioniste, i dhuron SHBSHK-se kostume popullore shqiptare dhe libra mbi kostumografine – Shtator 2018
Translate »