Veprimtari

Festim i Përvjetorit të parë të muajit të Trashegimisë Shqiptare në Ontario – 20 Nëntor, 2017

Te henën më 20 nëntor 2017, në një nga sallat e Parlamentit të Ontarios (Kanada), u zhvillua ceremonia e pervjetorit të parë të shpalljes së muajit Nëntor, Muaji i Trashëgimisë Shqiptare në Provincën e Ontarios. Veprimtaria organizohej nga grupi parlamentar liberal në bashkëpunim me SHBSHK dhe drejtuesen e grupit të trashëgimisë, Dr. Ruki Kondaj

Vitin e kaluar, Parlamenti i Ontarios, me nismën e Shoqatës së Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze të Torontos me lobimin e zonjës Ruki Kondaj, drejtuese e grupit të trashëgimisë dhe presidente nderi e shoqatës, si edhe me mbështetjen e veçantë të deputetëve liberalë Laura Albanese dhe Shafiq Qaadri, e ktheu në ligj propozimin e një grupi deputetësh për ta shpallur nëntorin “Albanian Heritage Month”.

Në këtë ceremoni të bukur festive ishte e ftuar sopranoja Inva Mula, Nderi i Kombit, njeriu që pas hapjes së Shqipërisë në vitet 90 u dha Shqipërisë dhe shqiptarëve një vend në hartën e artit skenik botëror. Ceremonia u drejtua nga aktorja, këngëtarja dhe producentja shqiptaro-kanadeze Ana Golja. Në të moren pjese Kryetari i Shoqatës Ramazan Këllezi, Ministrja Albanese, deputetët liberale Yvan Baker, Shafiq Qaadri, Cristina Martins, Joe Dickson etj. si edhe anëtarë te bordit te shoqatës, biznesmenë e sponsorë, aktivistë të hershëm te komunitetit dhe të ftuar të tjerë. Morën pjesë gjithashtu dy artistë të tjerë të shquar shqiptaro-kanadezë: Jani Papadhimitri dhe Rudin Lengo.

Gjate mbrëmjes te pranishmit shijuan disa pjese shqiptare dhe të repertorit botëror, të kënduara me mjeshtëri nga sopranoja Inva Mula ne shoqërimin e mjeshtrit Papadhimitri e të riut të talentuar Lengo, të cilët gjithashtu i dhane nje emocion të veçantë mbrëmjes duke luajtur edhe si solistë.

Shoqata nderoi me titullin “Anëtar Nderi” Zj. Inva Mula, MPP Shafiq Qaadri dhe gazetaren e veprimtaren shqiptaro-amerikane Marjana Zeneli-Bulku.

Të pranishmit u njohën edhe me përshendetjet e dy ambasadorëve, respektivisht Z. Ermal Muça, Ambasador i Shqipërisë në Ottawa si edhe Z. Lulzim Hiseni, Ambasador i Kosovës ne Ottawa, të cilët për arsye pune nuk ndodheshin në Toronto. Përshendetjet u lexuan nga zv. Presidenti i shoqatës Z. Bujar Zejnullahu

Të pranishmit shijuan produktet ushqimore karakteristike shqiptare të ofruara nga sponsorët si edhe torten e trashegimisëe te punuar me mjeshtëri nga Adi dhe Bruna Brari .

Ndihmuan në realizimin me sukses kesaj ngjarjeje sponsorët: Oldmill Pastry & Deli me pronar Nazim Qafleshi, Albacatering me pronare Rudina Luga, European Pattisserie me pronarë Adi e Bruna Brari, Dr. Alban Merepeza, Port Hope Center, anëtarët e bordit Gary Bogdani, Amarda Selimi dhe Arta Tafaj, drejtuar nga Dr. Ruki Kondaj. Veprimtaria u pasqyrua në programin “Pasqyra Shqiptare” me producent Ilir Lena
Fotot nga fotografët Gazmend Kondaj dhe Genti Hali.

 

_I3A1886 _I3A1895 _I3A1897 _I3A1900 _I3A1903 _I3A1904 _I3A1905 _I3A1913 _I3A1917 _I3A1919 _I3A1922 _I3A1924 _I3A1925 _I3A1927 _I3A1928 _I3A1929 _I3A1931 _I3A1939 _I3A1940 _I3A1941 _I3A1945 _I3A1950 _I3A1951 _I3A1953 _I3A1957 _I3A1958 _I3A1965 _I3A1967 _I3A1970 _I3A1973 _I3A1975 _I3A1979 _I3A1981 _I3A1982 _I3A1986 _I3A1992 _I3A2000 _I3A2003 _I3A2005 _I3A2009 _I3A2013 _I3A2016 _I3A2018 _I3A2021 _I3A2023 _I3A2026 _I3A2031 _I3A2034 _I3A2041 _I3A2043 _I3A2053 _I3A2055 _P7A1432 _P7A1433 _P7A1436 _P7A1437 _P7A1439 _P7A1440 _P7A1441 _P7A1442 _P7A1448 _P7A1449 _P7A1451 _P7A1452 _P7A1454 _P7A1455 _P7A1459 _P7A1460 _P7A1468 _P7A1469 _P7A1471 _P7A1476 _P7A1482 _P7A1483 _P7A1486 _P7A1488 _P7A1490 _P7A1492 DSC_0002 DSC_0004 DSC_0006 DSC_0007 DSC_0008 DSC_0014 DSC_0019 DSC_0021 DSC_0025 DSC_0029 DSC_0030 DSC_0035 DSC_0036 DSC_0040 DSC_0041 DSC_0046 DSC_0047 DSC_0059 DSC_0061 DSC_0071 DSC_0076 DSC_0091 DSC_0103 DSC_0106 DSC_0113 DSC_0118 DSC_0121 DSC_0126 DSC_0128 DSC_0130 DSC_0135 DSC_0140 DSC_0144 DSC_0152 DSC_0153 DSC_0155 DSC_0157 DSC_0159 DSC_0165 DSC_0166 DSC_0170 DSC_0173 DSC_0174 DSC_0177 DSC_0178 DSC_0181

Comments Off on Festim i Përvjetorit të parë të muajit të Trashegimisë Shqiptare në Ontario – 20 Nëntor, 2017
Translate »